Jungle lol

Dit is het verhaal van 2 dappere zielen die 3 dagen de jungle trotseerden met niets meer dan een rugzakje. (belgisch accent) Overdag zijn zij ware jungle-survivors, maar s' nachts transformeren zij in een heuse musquito-snack.

1e dag: Na een uur in een open busje te hebben rondgehobbeld kwamen ze aan bij een lokaal marktje waar toiletrollen een euro per stuk kosten (hoezo thailand goedkoop). In de bus verder geslingerd naar het olifantenkamp. Ze gingen op dikke dumbo zitten en lieten zich door de jungle vervoeren, af en toe een banaantje voeren of suikerriet aan de slurf geven, de slurf bezit een krachtige bosch 3200Watt stofzuigermotor, waarmee hij het voedsel vastpakt. Wendy kon het niet laten om op het hoofd van onze vrolijke vriend te gaan zitten.

Hierna trokken ze de jungle in, op hun grote avontuur naar immense schatten en wonderbaarlijke wezens gingen 2 mede-nederlanders, 2 spaanse reizigers en 2 italiaanse avonturiers mee. Na meters en meters bergop te hebben gelopen, langs de meest grote bananenbomen en mooie landschappen, kwamen ze langs een rijstveld die ze naar een waterval toe loodste. Hier onze 1e pauze gehouden onder het toezicht van een 20cm lange geel-zwarte spin. Ook nog ff gezwommen.

Verder de jungle in, onder het geluid van een kettingzaag...  Soh noemen ze deze zwarte kevers die overal in het bos zitten en een bizar zoemend geluid maken.  Na een uur of 2 kwamen we in ons eerste kampement aan: Karen village. Het duurde niet lang of we zaten extreem primitief onszelf te wassen in een rivierstroompje waarin de douche was aangelegd dmv een stuk bamboe. S'avonds hier gedamd met de inboorlingen. Een van onze metgezellen had gevraagd voor gitaarmuziek en warempel... gitaarmuziek. De Thai speelde wat nationale liedjes waaronder de dodododotamtam song, die we allemaal met volle borst hebben meegezongen. En Serve speelde wat engelstalige liedjes. De 6 al slapende mensen in de bedloge zijn ervoor uit bed gekomen om lekker mee te zingen.

2e dag: Eerst door het dorp gelopen. Rare planten daar, de shampooplant, waar belletjes uit komen als je hem openbreekt. De raak-me-niet-aan-plant, die onmiddelijk slap gaat hangen als je hem aanraakt. Langs de lokale school gelopen. Verder de jungle in, waar we weer prachtige natuurlijke schouwspellen hebben gezien, zoals wolken in de bergen, brilliant uitzicht, een wandelende tak in zijn natuurlijke habitat, attack of the killer ants en hun slachtoffer de worm, een ' strangler tree', meer en meer rijstvelden.

S'avonds in een ander kamp, ook gesitueerd aan een wonderschone waterval, zijn we gaan douchen, eten en spelletjes gespeeld zoals het bijna wereldwijd bekende drinkspel zero zero seven bang aaaah. In plaats van drinken deden we roet strepen op het gezicht zetten als je een fout maakte, waardoor iedereen op het einde van de avond uitzag als een neger. S'nachts nog met de hele groep bij de waterval gaan zwemmen, heeft wel iets stoers om in het donker in thailand op/onder een waterval te zitten onder de schemering van zaklampen. We sliepen met zn allen in 1 hutje op keiharde dunne matjes, onder het genot van een klamboe.

3e dag: Wederom flinke tocht door de jungle, maar waar we voorheen bergop gingen, gleden we nu bergaf. Het was 1 grote glijbaan door de stortregen van de afgelopen nacht. Onderweg nog een dikke dikke zwarte tor tegengekomen, ook zag de gids een slang. Maar die was te snel weg voor ons om te zien. Op het einde gleed Wendy nog van een bergje in een rijstveld vol water.. Serve lachen :-) Wendy niet :-( Op de terugreis nog een stukje op het dak van de auto gezeten, met wind in ons haar richting riverraften. De 4 nederlanders met de vlotrijkundige.. De vlotrijkundige vond het leuk om ons af en toe nat te maken en grapjes uit te halen, de nederlanders ook bij hem.. Als hij het vlot kantelde, kantelden wij wat extra mee. Dit resulteerde in het hilarisch voorval dat de vlotrijkundige in het water lag en Wendy het vlot moest besturen.

Stand muggenbulten: Serve -->12 Wendy -->42, ondanks de 95% DEET.

We missen jullie! lees snel weer de doldwaze avonturen van Serve en Wendy.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer